Linnateatteri hakee nuorta lahjakkuutta Näytönpaikkaan 2018

Linnateatteri hakee nuorta lahjakkuutta Näytönpaikkaan 2018

Linnateatteri ja Turun Teatterisäätiö tarjoavat yhdelle lahjakkaalle nuorelle äänisuunnittelijalle/säveltäjälle näytönpaikkamahdollisuutta syksyn 2018 tuotannossa Uusi yritys. Näytelmän ohjaa Tuomas Parkkinen ja käsikirjoittaa Mike Pohjola. Näytelmän ensi-ilta on 11.10.2018, ja rooleissa nähdään Anu Sinisalo, Tom Petäjä ja Joonatan Perälä.

Näytönpaikkaan valittu nuori lahjakkuus pääsee työskentelemään tiiviisti luovassa, pienessä ryhmässä, joka koostuu teatterialan huipuista. Vuoden 2018 Näytönpaikassa on mahdollisuus näyttää taitoja niin äänisuunnittelun kuin sävellyksenkin osalta.

Työskentely Näytönpaikan stipendiohjelmassa alkaa 1.8.2018 ja päättyy 11.10.2018 ensi-iltaan.

Vapaamuotoiset hakemukset (sisältäen CV ja työnäytteet) tulee toimittaa 25.5.2018 klo 16.00 mennessä osoitteeseen rekry@linnateatteri.fi

Hakukriteerit: Näytönpaikkaan valitun täysi-ikäisen henkilön tulee omata kokemusta esittävän taiteen tuotantoprosessista (harrastekokemus on riittävä).

Lisätietoja hausta: Sari Satama, tuottaja p. 044 720 1286 (soittoajatke 16.5. klo 12-13 ja ma 21.5. klo 14-15)

 

Näytönpaikka – mistä on kyse?

Linnateatterin Näytönpaikan tavoitteena on tuoda suuren yleisön tietoisuuteen lahjakkaita turkulaisia, lupaavia nuoria kykyjä, joilla on suuri potentiaali kasvaa teatterialan ammattilaisiksi. Näytönpaikka tarjotaan kolmevuotisen hankkeen aikana kerran vuodessa, ja näytönpaikka voi liittyä mihin teatterialan osa-alueeseen vain; aina teknisestä toteutuksesta taiteelliseen suunnitteluun ja ohjaamiseen.

Osana Näytönpaikka-hanketta nuoret lahjakkaat aikuiset pääsevät osallistumaan produktioon tasavertaisena työryhmän jäsenenä, mutta he saavat myös Linnateatterin omilta ammattilaisilta tukea ja mentorointia työtään varten. Erikseen valittu mentori on nuoren teatterilaisen tukena koko prosessin ajan, ja näin ollen Näytönpaikkaan valittu nuori pääsee reflektoimaan omaa kehittymistään yhdessä mentorin kanssa.