Linnateatteri laajentaa uusiin tiloihin!

Linnateatteri on hankkinut Humalistonkatu 7:ssä sijaitsevan, elokuvateatterina aikoinaan toimineen Dominon kiinteistön. Samalla on solmittu pitkäkestoinen vuokrasopimus Lounais-Suomen Maalaistentalon tiloihin, joissa toimii tällä hetkellä kokous- ja tilausravintola Alvarium. “Keskustellessamme Dominon tilasta kävi jo alkumetreillä selväksi, että sen aulatilat ovat meille riittämättömät. Asiaa ääneen pohtiessamme saimme kuulla, että Alvariumin ja Dominon tiloja yhdistää tammiovet, jotka on aikoinaan muurattu umpeen. Nämä kaksi tilaa on siis mahdollista yhdistää. Ja sen me nyt teemme!” Linnateatterin johtaja Kalle Lamberg toteaa ylpeänä.

Linnateatteri vuokraa Lounais-Suomen Maalaistentalosta yhteensä 1 100 neliömetriä ja näihin tiloihin sijoitetaan lämpiö sekä täyden palvelun ravintola. “Kun Pomo! –toimistokomedia saa syyskuun lopulla uusintaensi-iltansa Domino-salissa, ovat nämä tilat jo käytössä. Siitä alkaen kulku tiloihin siirtyy tapahtuvaksi Puutarhakadun puolelta, ja Maalaistentalon alkuperäinen teatterin sisäänkäynti otetaan jälleen Alvar Aallon suunnittelemaan käyttöön” Linnateatterin hallinto- ja talousjohtaja Henni Syrjänen kertoo. “Teemme aluksi vain välttämättömät muutokset ja nekin maltilla. Haluamme nimittäin kuulla Turun ja sen lähikuntien asukkaiden muistoja ja toiveita siitä, millaisena he teatterin näissä tiloissa näkevät. Kokonaisuus muovautuu yhdessä tehden tuleviakin sukupolvia silmälläpitäen.” Syrjänen jatkaa.

Tilojen haltuunotto alkaa heinäkuussa vanhojen tammiovien esiinpurkamisella sekä tilojen yhdistämisellä. “Alvar Aalto suunnitteli tämän tilan 1920-luvun lopulla nimenomaan teatteritoimintaa varten, ja se oli Alvar Aalto Säätiön mukaan hänelle se tärkein ja kiinnostavin tehtävä Maalaistentalon suunnittelussa. Linnateatteri tekee kulttuuriteon palauttamalla kaksi kulttuurihistoriallisesti merkittävää tilaa niiden ansaitsemaan käyttötarkoitukseen.” Syrjänen toteaa. Linnateatteri tekee yhteistyötä niin Alvar Aalto Säätiön kuin Turun museokeskuksenkin kanssa, jotta kahta kulttuurihistoriallisesti merkittävää tilaa kohdellaan maltilla ja vanhaa kunnioittaen. Yhteistyötä tullaan tekemään myös muun muassa MUM`Sin sekä palkitun turkulaisen muotoiluyrityksen Saanan ja Ollin kanssa.

Linnateatteri jatkaa toimintaansa Vanhan Kivipainon tiloissa normaalisti, ja syksyn 2017 ohjelmisto pyörii siellä ilmoitetun mukaisesti. “Toiminnan kehittämiseksi uudet tilat tulevat tarpeeseen. Kivipainon tiloissa ovat seinät tulleet vastaan ja myymme aivan liian usein ei-oota. Mutta teatteriravintolasta emme luovu ennenkuin Maalaistentalossa kaikki toimii hyvin.” Lamberg vahvistaa.

 

Tiedustelut teatterinjohtaja Kalle Lamberg 044 295 5352 tai kalle.lamberg@linnateatteri.fi