Miehistä menoa ja työn touhua – syksyn ohjelmisto nyt myynnissä!Linnateatterin syksyn avaa Teatteriravintolassa 8.9. ensi-iltansa saava komedia Miehenkäyttöopas – 10 tapaa selvitä arjesta. Rooleissa nähdään Jukka Rasila ja Mika Räinä ja esityksen ohjaa Kalle Lamberg.

Esitys koostuu useiden suomalaisten komediakäsikirjoittajien kirjoittamista uusista sketseistä. Sketsit käsittelevät miehenä olemista monelta eri kantilta, töistä tunne-elämään ja seksistä henkiseen kasvuun.

”Teemme komedian keinoin kaiken mahdollisen kattavan käyttöoppaan siihen, miten mies toimii. Naiset oppivat esityksestä ymmärtämään sekä nykyisiä että tulevia miehiään. Miehet itse oppivat ymmärtämään omaa toimintaansa ja käyttäytymistään”, Lamberg lupaa pilke silmäkulmassa.

Tatu ja Patu tarttuvat työhön

Syksyn toinen ensi-iltanäytelmä on kaikille yli 3-vuotiaille suunnattu Tatu ja Patu työn touhussa. Näytelmä lähtee Suomen-kiertueelle syyskuun alussa, ja Linnateatterissa nähdään syksyllä neljä esitystä.

Tällä kertaa Tatu ja Patu tutustuvat erilaisiin ammatteihin: kampaaja, palomies, siivooja, sairaanhoitaja, metallityöläinen, muusikko, maanviljelijä… Tatuna nähdään tuttuun tapaan Sami Markus ja Patuna Jaakko Loukkola. Esityksen dramatisoi ja ohjaa Sami Rannila.

”Tatun ja Patun vahvuus on siinä, että he tulevat Outolasta, eivät ihan naapurikunnasta. Se antaa heille etuoikeuden kyseenalaistaa kaiken ja ihmetellä positiivisessa hengessä ihmisten touhuja, mikä taas antaa meille teatterin tekijöille vapauden päästää mielikuvituksemme valloilleen”, Rannila kertoo.

”Lisäksi Tatun ja Patun touhuissa on aina jokin sisältö, asia tai viesti. Se antaa moraalisen selkärangan ja oikeutuksen itselleni tehdä niistä esitys lapsille”, dramaturgi-ohjaaja jatkaa.

Pomo! muuttaa Dominoon

Syksyn ohjelmistossa jatkavat kevätkauden katsojasuosikit Pomo! ja Mieletön elokuvan historia. Pomo!-näytelmä siirtyy Teatterisalista katsomoltaan kaksi kertaa suurempaan Domino-saliin.

”Jotta meidän ei enää tarvitsisi myydä katsojille ei-oota, siirrämme sekä huippusuositun Pomo!:n että osan syksyn vierailevista esityksistä Domino-saliin”, Linnateatterin hallinto- ja talousjohtaja Henni Syrjänen hymyilee.

Myös Domino-salin esityksissä on mahdollista nauttia Linnateatterin ravintolan antimista osana teatteri-iltaa.

”Koska tila on meille on meille entuudestaan tuttu, olemme huomioineet katsojien ja henkilöstön toiveet muun muassa aulatilan käytännöllisyyden ja toimivuuden parantamiseksi. Tavoitteena on rakentaa toimiva ja viihtyisä kokonaisuus, jossa logistiikka pelaa, jonotusajat vähenevät ja tungos pienenee”, Syrjänen sanoo.

Liput nyt myynnissä

Syksyn ohjelmistossa on myös vaikuttava valikoima vierailuesityksiä niin Domino-salissa, Teatteriravintolassa kuin Teatterisalissakin. Saisiko olla stand upia, dragia, musiikkikomediaa, romantiikkaa, lastendiskoa, keikkoja – vai jotain muuta tai ihan kaikkea?

Tutustu syksyn vierailuohjelmistoon ohjelmistosivulla. Ohjelmisto täydentyy vielä tulevien kuukausien aikana, joten pysy kuulolla!