Teatteriravintolan täydeltä jäävuoren kokoista komediaa!

TITANIIIC!!

Maaliskuussa 2018 saa Linnateatterin teatteriravintolassa Suomen kantaesityksensä Titaniiic!! – Jäävuorenkokoinen komedia. Luvassa on ruotsalainen menestyskomedia kahdesta näyttelijästä, jotka ovat vilpittömässä mielessä päättäneet valita seuraavaksi tuotannokseen mahdollisimman vaikuttavan aiheen. Ja kuten odottaa saattaa, lopputulos on sen mukainen! Komedian ohjaa Toni Wahlström ja rooleissa nähdään Juha Veijonen ja Teijo Eloranta.

”Pari vuotta tosiaan on vierähtänyt edellisestä vierailusta. Kun Kalle soitti ja kertoi, että on löytänyt mainion tekstin tänne Linnateatteriin tehtäväksi, ja tarjosi sitä minun ohjattavaksi, olin valmis ilolla tarttumaan ruoriin.” kertoo pestin taustoista ohjaaja Wahlström. Ensimmäistä kertaa Linnateatterin lavalla nähtävä Juha Veijonen odottaa tulevaa koitosta myös innolla: ”Herran tähden! Odotukset on kihelmöivän suuret ja optimistiset! Keväästä tulee haastava, ratkiriemukas ja työntäyteinen. Me ollaan Tonin ja Teijon kanssa ihan täpinöissämme. Meillä tulee takuulla olemaan hauskaa näytelmää tehdessä ja sitä esittäessä, se varmasti välittyy myös yleisöön.” Komedian toisessa roolissa nähtävä Teijo Eloranta on Linnateatterista tuttu niin ohjaajan saappaista kuin Stella Polaris –improvisaatioryhmän jäsenenä lavalta. ”Tuntuu jännittävältä ja mukavalta tulla taas Linnateatteriin! Teksti vaikuttaa erinomaiselta ja kollegojen tiedän olevan sitä myös! Olemme kaikki kurssitovereita Teakin ajoilta ja on upeata päästä tekemään työtä heidän kanssaan pitkästä aikaa. Odotan kovaa, kunnianhimoista työntekoa, paljoa naurua ja mukavaa yhdessäoloa.” kertoo Eloranta.

Titanicin uppoaminen neitsytmatkalla. Voiko siitä tehdä komediaa? ”Vaikka tarinan kehyskertomuksena on niinkin traaginen ja legendaariset mittasuhteet saavuttanut historiallinen tapahtuma, kuin Titanicin uppoaminen ja tyylilajina komedia, ei se missään mielessä naura itse tälle järkyttävälle asialle. Teksti on pinnaltaan poreilevaa, jonka aalloissa noustaan välillä kunnon myrskylukemiin, kun sankarimme saavat kirjaimellisestikin kylmää kyytiä yrittäessään selvitä omien pyrkimystensä ristiaallokossa. Luvassa on siis hersyvän vauhdikas selviytymiskamppailu, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu.” analysoi näytelmän ohjaava Toni Wahlström tulevaa koitostaan. ”Ainahan on tehty vakavistakin aiheista komiikkaa, Mutta tässä näytelmässä komiikka ja huumori syntyvät siitä, kun nämä kaverit eivät ole tekemässä Titanicin tarinasta varta vasten hauskaa, vaan ovat ihan tosissaan tekemässä dokumentaarista kuvaelmaa Titanicin uppoamisesta. Sehän tietysti menee ihan poskelleen ja se on hauskaa.” jatkaa näytelmän isosta aiheesta Veijonen. Linnateatterin teatteriravintolassa on siis odotettavissa vuosikurssikavereiden re-union, joka tarjoaa katsojille takuulla hulvattoman illan.

Titaniiic!! nähdään Linnateatterin ohjelmistossa vain kevään 2018 ajan. ”Eli lippuvarausten kanssa kannattaa olla nopea, jottei jää ilman!” Linnateatterin teatterinjohtaja Kalle Lamberg lisää.

Esitykset 15.3.2018 alkaen Teatteriravintolassa. Liput 37/32€ (sisältäen palvelumaksut).

 

Ohjaus Toni Wahlström

Alkuperäisteksti John Fiske

Suomennos Kalle Lamberg

Rooleissa Juha Veijonen ja Teijo Eloranta

Lavastus Työryhmä

Pukusuunnittelu Anniina Kuula

Maskeeraus ja peruukit Minna Pilvinen

Valosuunnittelu Esa Näykki ja Zai Sainio

Äänisuunnittelu Marko Korkeaniemi

Näytelmän tekijänoikeuksia valvoo Agency North