Keväässä luvassa jäävuoren kokoista komediaa

Linnateatterin teatteriravintolassa saa 15.3.2018 Suomen kantaesityksensä Titaniiic!! – Jäävuoren kokoinen komedia. Luvassa on ruotsalainen menestyskomedia kahdesta näyttelijästä, jotka ovat vilpittömässä mielessä päättäneet valita seuraavaksi tuotannokseen mahdollisimman vaikuttavan aiheen. Ja kuten odottaa saattaa, lopputulos on sen mukainen! Komedian ohjaa Toni Wahlström ja rooleissa nähdään Juha Veijonen ja Teijo Eloranta.

 

”Harjoituskausi on ollut tiivis ja olemme saaneet tehdä aamusta iltaan töitä. Ei tässä luppoaikaa ole ollut, mikä on hyvä juttu!” kertoo harjoituskaudesta ohjaaja Wahlström. Ensimmäistä kertaa Linnateatterin lavalla nähtävä Juha Veijonen odottaa myös tulevaa näytöskautta: ”Herran tähden, harjoituskausi on ollut hektinen! Mutta onhan tämä huikea juttu, komediaksi viisas ja syvällinen teksti. Meillä on ollut hauskaa näytelmää harjoitellessa ja esittäessä se varmasti välittyy myös yleisöön.” Komedian toisessa roolissa nähtävä Teijo Eloranta on Linnateatterista tuttu niin ohjaajan saappaista kuin Stella Polaris –improvisaatioryhmän jäsenenä lavalta. ”Täytyy kompata Juhaa. Teksti on äärimmäisen hieno, se on koominen vaikeasta aiheesta huolimatta. Tällaisia juttuja tulee vastaan kerran 50 vuodessa. Ja se, että olemme kaikki kurssitovereita Teakin ajoilta on kirsikkana kakun päällä. Upeaa päästä tekemään työtä heidän kanssaan pitkästä aikaa.” kertoo Eloranta.

 

Titanicin uppoaminen neitsytmatkalla. Voiko siitä tehdä komediaa? ”Vaikka tarinan kehyskertomuksena on niinkin traaginen ja legendaariset mittasuhteet saavuttanut historiallinen tapahtuma, kuin Titanicin uppoaminen ja tyylilajina komedia, ei se missään mielessä naura itse tälle järkyttävälle asialle. Teksti on pinnaltaan poreilevaa, jonka aalloissa noustaan välillä kunnon myrskylukemiin, kun sankarimme saavat kirjaimellisestikin kylmää kyytiä yrittäessään selvitä omien pyrkimystensä ristiaallokossa. Luvassa on siis hersyvän vauhdikas selviytymiskamppailu, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu.” analysoi näytelmän ohjaava Toni Wahlström komediaa. ”Ainahan on tehty vakavistakin aiheista komiikkaa, mutta tässä näytelmässä komiikka ja huumori syntyvät siitä, kun nämä kaverit eivät ole tekemässä Titanicin tarinasta varta vasten hauskaa, vaan ovat ihan tosissaan tekemässä dokumentaarista kuvaelmaa Titanicin uppoamisesta. Sehän tietysti menee ihan poskelleen ja se on hauskaa.” jatkaa näytelmän isosta aiheesta Veijonen. Linnateatterin teatteriravintolassa on siis odotettavissa vuosikurssikavereiden re-union, joka tarjoaa katsojille takuulla tunteita täynnä olevan illan.

Titaniiic!! nähdään Linnateatterin ohjelmistossa vain kevään 2018 ajan. ”Eli lippuvarausten kanssa kannattaa olla nopea, jottei jää ilman!” Linnateatterin teatterinjohtaja Kalle Lamberg lisää.

Esitykset 15.3.2018 alkaen Teatteriravintolassa. Liput 37/32€/27€ (sisältäen palvelumaksut).

 Ohjaus Toni Wahlström

Alkuperäisteksti John Fiske

Suomennos Kalle Lamberg

Rooleissa Juha Veijonen ja Teijo Eloranta

Lavastus Työryhmä

Pukusuunnittelu Anniina Kuula

Maskeeraus ja peruukit Minna Pilvinen

Valosuunnittelu Esa Näykki ja Zai Sainio

Äänisuunnittelu Marko Korkeaniemi

 

 

Näytelmän tekijänoikeuksia valvoo Agency North

 

Tiedustelut ja haastattelupyynnöt markkinointijohtaja Maria Koponen p. 0400 264 110/ maria.koponen@linnateatteri.fi