Esittelyssä Teatteriravintolan kevätmenu

Keittiömestari Martin Langford kertoo, millaisista mauista koostuu Linnateatterin Teatteriravintolan kevään 2017 ruokalista.

Paistettuja kampasimpukoita ja fenkolia

Teatteriravintolassa on tarjolla uusi kevätmenu huhtikuun alusta toukokuun loppuun. Keittiömestari Martin Langford kertoo, että ruokalistan suunnittelu lähtee aina liikkeelle vuodenajasta.

”Mitkä ovat sesongin raaka-aineet ja maut, mikä tuntuu hyvältä juuri tähän vuodenaikaan? Minulle keväästä tulevat mieleen esimerkiksi kevyet ruuat, kukat ja sitruunan maku”, Martin selventää.

Friteerattua brie-juustosalaattia, puolukkavinegretteä ja pekaanipähkinöitä

Martin kuvailee kevään ruokalistaa sanoilla kevyt, raikas ja puhdas. Listalla on herkkuja etanoista tankoparsaan.

”Hallitsevina makuina ovat muun muassa sitrus ja savustus, fenkoli ja äyriäiset. Väreilläkin on väliä, kevääseen sopivat vihreät ja keltaiset. Ruoat syntyvät kuitenkin aina maku edellä”, Martin naurahtaa.

Tankoparsarisottoa, sitruunaa ja kevätyrttejä

Ruoka-annoksia suunnitellaan ja testataan pitkään ennen kuin teatteriyleisö saa ne lautasilleen. Martin paljastaa, että nyt mielessä pyörii jo syksyn ruokalista. Sitä ennen nautitaan kuitenkin keväisistä mauista.

”Koko kevätmenu on aivan uusi. Esimerkiksi kampasimpukka on sellainen ruoka-aine, jota Teatteriravintolassa ei vielä koskaan ole tarjoiltu.”

Keittiömestari suosittelee

Teatteriravintolassa jokainen voi valita oman yhdistelmänsä listan annoksista tai vaikka vain jälkiruuan. Tarjolla on myös keittiömestarin suositusmenu: alkuruoaksi rapeaa karamellipossua, pääruoaksi kuorrutettua karitsankaretta ja jälkiruoaksi talon sitruunapiirasta.

Kuorrutettua karitsankaretta, munakoisopyreetä ja timjamikastiketta

”Karamellipossussa kohtaavat freesi makumaailma ja possunkylki, mikä on jo sinänsä harvinainen yhdistelmä. Alkuruoka on oikea lihakarkki! Karitsankareen kuorrutteessa puolestaan maistuvat nizzansalaatista tutut kasvikset. Aterian viimeistelee 80-luvun klassikkojälkkäri sitruunapiiras hyvin ja huolella tehtynä”, Martin kertoo suosituksistaan.

Suositusmenu ostetaan Ticketmasterista lippuostoksen yhteydessä ja netistä ostettaessa sen hinta on 45 € (normaalisti 49 €).

Talon sitruunapiiras

Tutustu koko ruokalistaan!

Teksti: Siiri Liitiä
Kuvat: Pauliina Timoska