ISÄN JÄLKI

Domino-sali

la 23.2.2019
su 24.2.2019

Peruslippu: 24€
Eläkeläinen: 24€
Opiskelija / työtön: 24€

n. 2,5 tuntia sisältäen väliajan

Isän jälki

Näyttelijä Riku J. Korhonen eläytyy talvisotaan osallistuvaksi nuoreksi kenttäpapiksi, jonka kohtalokkaan tarinan kautta monologissa pohditaan suomalaista mieskuvaa ja historian jättämää jälkeä nykypolville.

Näytelmässä seurataan mieheksi kasvamisen vaiheita satavuotiaassa Suomessa nuoren kenttäpapin Jorma Heiskasen tarinan kautta. Heiskanen osallistui talvisotaan juuri papiksi valmistumisensa jälkeen ja joutui toimimaan ikätoveriensa henkisenä isänä ja sielunpaimenena olosuhteissa, jotka olivat vastavalmistuneelle teologille täysin poikkeuksellisia. Heiskanen kirjoitti kokemuksistaan kirjan heti sodan jälkeen. Hän katosi jatkosodan alussa kesäkuussa 1941.

Näytelmä pohtii suomalaista mieskuvaa ja kysyy rakentaako historia tulevaisuuttamme ja onko nykypäivän nuorilla miehillä ja isillä mahdollisuutta ja halua muuttaa sitä. Voiko sotien aiheuttaman taakkasiirtymän katkaista, ennen kuin traumat haamuistuvat ja niiden alkuperäinen syy häviää? Miten murtaa vaikenemisen ketju nykyhetkessä? Miten olla lapselle vanhempi vailla omaa kokemusta isyydestä?

"Kollaa kesti, entä me?"

[edit]

Keittiömestarimme on loihtinut

MAISTUVAN MENUN

Katso menu

Näytökset

ISÄN JÄLKI
23.02.2019 19:00
OSTA LIPPU

ISÄN JÄLKI
24.02.2019 13:00
OSTA LIPPU